Наурыз және Қазақстан халықтары тағамдарының ұлттық дәстүрлері
«Рухани жаңғыру» бағдарламасы аясында экономикалық және математикалық пәндер кафедрасы Наурыз мерекесіне арналған ұлттық тағамдар конкурсын өткізді, оның мақсаты – Қазақстан халқының мәдениетін тәрбиелеу және дамыту, тарихты насихаттау және халық дәстүрлерінің маңыздылығын түсіну. Наурыз – шығыс халықтарының ең маңызды және ежелгі фестивалі. Жастар дәстүрге өз отбасының өзіндік ерекшелігі арқылы қарайды. Бүгін Наурызды қарсы алудың қағидаттары мен дәстүрлері өзгерген жоқ. Кез-келген үлкен мерекедегідей, әр отбасында бай дастархан жайып, қонақтарды, туыстарды қарсы алу, бір-біріне сыйлықтар беру, жетімдер мен кедейлерге көмектесу әдетке айналған. Еуразия гуманитарлық институтының дәстүріне сүйене отырып, «Қаржы» білім беру бағдарламасының студенттері Наурыз мейрамын отбасы ортасында қарсы алып, сыныптастары мен педагогтарын көктемнің жаңару мерекесімен құттықтады.
Наурыз мерекесіне арналған ұлттық тағамдар байқауының номинациялары:
1. «Қазақстандағы Наурыз дәстүрлері» – Токова Аяна Қ-19-01 тобы;
2. «Әз Наурызды қарсы аламыз» – Сейдіхан Альмира Ф-17-01 тобы;
3. «Наурыз отбасы ортасында » – Көпжасар Анель Фк-17-01 тобы;
4. «Наурыз көктемді қарсы алады» – Жалмышева Даяна Фк-17-01 тобы;
5. «Қазақша дәстүрлі кешкі ас» – Сенгирбаева Асель Ф-20-01 тобы;
6. «Наурызды орынды қарсы аламыз» – Штеккер Надежда Ф-18-01 тобы;
7. «Шығыс халықтарының Наурыз мейрамы» – Ералиева Айгерим Ф-17-01 тобы.